Sunt profesoară de religie la un liceu. Într-o pauză am rămas în clasă. Lângă catedră, în banca ei, o elevă citea ceva din Scripturile Sfinte. Mirată, încântată, am intrat în discuţie cu ea. Mi-a povestit despre fratele ei căruia îi apăruse o excrescenţă la gură, care avansa rapid. Părinţii l-au dus la control medical şi i s-a făcut imediat programare pentru operaţie.

Credincioşi, părinţii au alergat imediat la sfânta biserică, la moaştele Preacuvioasei Parascheva, cu rugăciuni şi lacrimi, cu mare îngrijorare. Rugăciunea în familie a sporit cu acatiste, citirea Sfintelor Scripturi, cercetarea cărţilor sfinte.

S-au întors la Iaşi, la Sfânta noastră dragă, apoi la clinică pentru operaţia fixată. Din motive independente de voinţa lor, operaţia a fost amânată.

Întorşi acasă truda duhovnicească s-a intensificat. Casa lor s-a îmbogăţit cu acatiste şi cărţi duhovniceşti, s-a încălzit cu rugăciuni şi speranţe şi cu evlavie la Domnul şi la Sfânta Parascheva.

Când au revenit pentru intervenţia chirurgicală reprogramată, medicii au constatat că nu mai era necesară. Sfânta – dar minunat, de nepreţuit pentru poporul nostru, pentru Moldova şi oraşul Iaşi – coborâse mila Domnului peste această familie modestă, evlavioasă şi mult credincioasă, peste eleva mea al cărei chip emana o profundă duhovnicie.

Slavă Dumnezeului nostru în veci, pentru toate!

Florica B., Iaşi

Din: Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor (3)

Translate page >>
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x