„Chestiunea ucraineană” nu este pe agenda de lucru a următoarei întruniri a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, care va fi ținut în octombrie 2019.

Din 8 până pe 11 octombrie 2019 va avea loc o întrunire curentă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, prezidată de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și a toată Grecia.

Potrivit informației în exclusivitate a ediției, ierarhii nu intenționează să discute situația bisericească din Ucraina; nu este cuprinsă pe ordinea de zi.

Vor fi prezentate trei teme de către trei Mitropoliți (Gavriil de Nea Ionia și Filadelfia, Macarie de Siderocastro și Maxim al Ioaninelor). Aceștia vor supune dezbaterii problema ratei scăzute a natalității, problemele tinerilor neangajați, care nu-și pot întemeia familii și care devin homosexuali, și problema tehnicii inteligente.

Șeful departamentului pentru Relații Externe al BOU, Preotul Nicolai Danilevici apreciază că Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a luat o decizie înțeleaptă și de înțeles.

„Așa este. Marea majoritate a ierarhilor greci sunt împotriva recunoașterii BOaU. Membrii individuali nu sunt prea tare în favoarea recunoașterii, cât pentru sprijinirea cumva a Fanarului. Astfel, chestiunea ar putea declanșa o discordie în sânul Bisericii Ortodoxe a Greciei. Arhiepiscopul Ieronim înțelege aceasta”, a remarcat Preotul Nicolai pe Facebook. „Într-adevăr, de ce să fie ajutat Fanarul să-și rezolve problemele, care sunt create de el, cu consecința creării unor probleme în propria lor Biserică? Astfel, chiar și Biserica Greacă, în care își puneau speranțele dușmanii unității Bisericii lui Hristos, nu recunoaște schisma, care este BOaU”.

După cum a relatat mai devreme UJO, în timpul întâlnirii dintre șeful Departamentului Relații Externe al BORu, Ilarion (Alfeyev), și Arhiepiscopul Ieronim și membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, a fost discutată chestiunea „autocefaliei” ucrainene. Presa a relatat că „a avut loc un schimb de păreri asupra acestor chestiuni într-o atmosferă frățească, în timpul cărora ambele părți au stăruit asupra importanței unității Bisericii Ortodoxe”.

Surse: Romfea și UJO

Translate page >>
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x