Chiar dacă nu mai este mediatizată de ceva ani la nivel central și este diminuată, săptămâna ecumenistă de rugăciune pentru unitate continuă cu implicarea Bisericii Ortodoxe. Episcopul Lucian de Caraș-Severin rămâne ierarhul implicat sârguincios în această mișcare, dar nici Patriarhia nu lipsește să-și dea și ea obolul la programul din București.
Deși nu am găsit mesajele oficiale ale tuturor conducătorilor cultelor participante, cel al catolicilor este elocvent în ce privește confuziile și disoluția pe care o propune pentru creștinism. Ideile despre steaua de la Nașterea Domnului, magi și rugăciunea „ca toți să fie una” sunt superficiale, distorsionând adevărurile istorice și doctrinare la care se face referire. Oricum nu se pot găsi mesaje și concepte serioase, ci doar sloganuri bombastice afișate doar de fațadă.
Chiar dacă nu apare nici un anunț în presa oficială ortodoxă, romano-catolicii din București fac cunoscut programul la care vor participa mai multe confesiuni. Perioada standardizată pentru orice an este de 18-25 ianuarie. Ca și anul trecut, Biserica „Mănăstirea Cașin” va fi locașul pus la dispoziție de ortodocși pentru manifestările ecumeniste chiar în ultima zi, ca o încheiere a octavei. Din păcate, captivitatea Bisericii noastre în această trădare prin unitatea în dezbinare trebuie pecetluită măcar simbolic în fiecare an, ca un cariu ce macină fibra ortodoxă.
Oradea este un alt centru care se remarcă negativ prin organizarea de rugăciuni comune la Biserica cu lună, vineri. PS Sofronie nu se dezice de abaterile acestea, chiar dacă a fost cercetat în Sinod în 2019 pentru slujbele în comun cu greco-catolicii de Bobotează.
Practic, în loc să fie sancționați prin caterisire cei care participă la astfel de rugăciuni, conform canoanelor și hotărârilor recente ale Sinodului BOR de la scandalul împărtășirii Mitropolitului Nicolae Corneanu, clericii ortodocși implicați țin să amintească mereu că mersul real al lucrurilor este împotriva tradiției patristice.
Până când farsa aceasta a săptămânii ecumenice anuale? Sau ce finalitate va avea?
Deși aparent scade în vizibilitate, această cutumă ecumenistă mă irită din ce în ce mai mult și o găsesc din ce în ce mai supărătoare și usturătoare!
Pur și simplu umblă cu cioara vopsită…
,,Continuă şi în 2022 participarea ortodoxă la săptămâna de…” spurcăciune.
Corect este :,, Continuă şi în 2022 participarea ecumeniştilor la săptămâna de…”.
Aceia din Biserică care participă,nu sunt ortodocşi ,ci ecumenişti… . Sunt vădiți de faptele şi credinţa lor…
Ar trebui scris asa:,,Săptămâna curviilor intre culte „
Poza este de anul trecut, anul acesta a fost PS Părinte Ieronim.
Care Parinte Ieronim, de la ce Biserica? Multumesc!
Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcop Vicar Patriarhal!
Multumesc! Doamne Ajuta!
Tot asa cum existența proorocilor mincinoși din VT trebuia sa testeze credința poporului, asa și acum, fără ei cum s-ar testa fidelitatea multora? Pe lângă protocoalele de care sunt acuzați medicii făcând malpraxis, oare în Biserica nu semnează și ei mici protocoale prin care-și practica malpraxisul duhovnicesc?
Observ că este al treilea an consecutiv când la ortodocși se va organiza la Biserica „Mănăstirea Cașin”.
Probabil că locul le ajută ecumeniștilor: pe lângă că parohul este evident pro-ecumenism, biserica aceasta este clar mai ferită de poporul care se poate întâmpla să treacă prin zonă și, în plus, am observat că permite accesul prea-sfințitului cu însoțitorii săi prin laterala bisericii, evitându-se astfel oarecum protestatarii.
Din ce am văzut la comentarii, probablil că anul acesta va participa PS Ieronim (ecumenist sadea) și nu celălalt vicar patriarhal, Varlaam Ploieșteanul. Doamne ajută să se organizeze pentru ultima oară!
https://danielvla.wordpress.com/2022/01/26/argumentarea-abuzului-intimidarii-si-discriminarii-grosolane-a-jandarmilor-la-actiunea-de-marturisire-impotriva-ecumenismului-de-ieri-25-ianuarie-2022/