Pe lângă mesajele autentice și bine-venite ale Mitr. Longhin prin care sunt anunțați cei interesați despre starea sănătății sale, apar din păcate și unele false emise de pe conturi fictive. Este cazul acestei postări de pe Facebook prin care sunt ceruți bani, speculându-se naivitatea și dărnicia celor neștiutori.

Mitropolitul Longhin se dezice de aceste demersuri neavenite, care fac rău și prin impresia neadevărată pe care o transmit. Orice ajutor material este bine-primit, însă dacă vine din milostivirea și dragostea fiecăruia față de activitatea bisericească și filantropică și față de încercările prin care trece Mănăstirea Bănceni și întreaga Biserică Ucraineană Ortodoxă canonică. Cei de acolo nu se folosesc de aceste conjuncturi pentru profit material, ci nădăjduiesc în primul rând în răsplata de sus prin credință și răbdare.

Multele investiții în clădiri, orfelinatul și clinica fondate de Mitr. Longhin nu au fost făcute prin asemenea mijloace, ci în primul rând cu multă implicare, trudă și dăruire, pe lângă ajutorul celor cu mână darnică.

Mesajul general și dintotdeauna al Mănăstirii Bănceni este unul serios, de întărire a credinței și omeniei, drept pentru care nimeni să nu se lase înșelat de astfel de încercări de profit material donând bani sau smintindu-se fără temei real.

Translate page >>
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x