Duminica trecută Mitr. Longhin era nerăbdător să fie eliberat din funcția de stareț al Mănăstirii Banceni, după cum mi-a spus mie personal din proprie inițiativă. Nu era un secret. Aceasta a venit ca urmare a deciziei Sfântului Sinod a doua zi, luni, de ziua Icoanei Maicii Domnului din Boian.

După cum a comunicat public Sinodul Bisericii Ucrainene, nu se cunoaște doar decizia de scoatere din funcție, fără a fi menționat viitorul înlocuitor.

Nu cunosc cine îi va lua locul, ci doar că IPS Longhin va rămâne activ în Bănceni și va continua să se îngrijească de treburile mănăstirii din noua sa postură. Foarte probabil viitorul stareț va fi vlădica Siluan, episcop de Herța, viețuitor în Mănăstire și om de nădejde al Mitr. Longhin. Acestea sunt detalii interne care cred că vor fi administrate cu pricepere de către cei abilitați în acest sens.

Eu personal nu sunt bucuros de această schimbare, dar am încredere în deciziile Mitr. Longhin și sper că va fi mai bine așa. Poate va fi mai ușor pentru sănătatea sa șubredă și va fi eliberat de povara multitudinii de griji.

Nu am văzut nici o tulburare în acest sens la fața locului. Chiar Mitr. Longhin a anunțat în predica de duminică să nu se agite nimeni dacă se vor auzi și vor apărea schimbări.

Nu cred că este cu adevărat o eliberare și o liniștire pentru vlădica Longhin, dar cert este că și-a dorit-o în ultima vreme și a așteptat-o cu inimă bună. Deci nu este cazul să creeze nimeni conspirații acolo unde nu sunt.

Multă putere și sănătate Mitropolitului Longhin și pace obștii din Bănceni!

Translate page >>
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x