Trei clerici greci au făcut un pelerinaj în Ucraina pentru a se închina la locurile sfinte din această țară. Dar au comis o greșeală impardonabilă în ochii unora dintre episcopii din Grecia: au slujit împreună cu Mitropolitul Onufrie și au participat la ceremonii oficiate de Mitropolia Ucraineană canonică. Mai mult, și-au exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean ortodox prigonit de schismaticii care vor să-i acapareze bisericile chiar și cu forța. Culmea este că această comuniune cu ortodocșii canonici ucraineni a fost denunțată, cel puțin pentru doi dintre ei, care aparțin de Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina, ca fiind necanonică. O astfel de atitudine sfidătoare și în răspăr cu toate normele bisericești și de bun simț nu poate decât să ne dea de gândit.

Să ne amintim că Sinodul Bisericii din Grecia încă nu a luat o decizie în privința situației din Ucraina, ci urmează să facă acest lucru săptămâna viitoare. În orice caz, este cel puțin ciudat și un exces de zel să fie considerată ilegală comuniunea cu Mitropolitul Onufrie. Păstorii care nu mai au pe Hristos drept păstor duc turma într-o situație imposibilă. Ce urmează?

Textul Comunicatului oficial al Mitropoliei:

Am citit cu uimire și necaz adânc pe pagina de internet de știri bisericești «ΡΟΜΦΑΙΑ» despre clericii în cauză P. Teologos, frate al Sfintei Mănăstiri Sf. Grigorie din Sf. Munte, și P. Nicolae Savopulos, cleric al Sfintei noastre Mitropolii, care au cerut și au primit permisiunea din partea Mitropoliei, P. Teologos «permisia noastră pentru deplasarea … în Ucraina pentru motive de închinare», iar P. Nicolae «cu scopul de a participa la închinarea la Sfintele Mănăstiri din Ucraina, printre care și Marea Lavră a Peșterilor», ascunzând planurile lor viclene despre slujirea împreună cu Mitropolitul Onufrie și proiectele lor de a recurge la comunicare – proclamarea atașamentului față de Patriarhia Moscovei și condamnarea acțiunilor Patriarhiei Ecumenice. Au comis delicte canonice, al cererii cu scop mincinos, amăgind pe Mitropolitul lor și cele ce le-au săvârșit acolo, ignorând Conducerea Bisericească, procedând «prin apăsarea pe pedală» și depășind «cele deliberate canonic», încălcări ce vădesc moralul bisericesc al acestor oameni și care atrag sancțiuni canonice.
(Din partea Sfintei Mitropolii)

În Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina este strecurat țânțarul și închițită cămila

Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina a dat publicității un comunicat de condamnare împotriva a doi bravi clerici ai săi în urma deplasării lor în Ucraina, deoarece au comis un «mare delict» să slujească împreună cu Mitropolitul canonic Onufrie al Bisericii Ucrainei și să treacă la declarații de susținere a creștinilor ortodocși prigoniți de acolo și nu să se închine «simplu», după cum au declarat în cererile lor.

Nu am văzut să condamne Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina slujirile în comun hulitoare ale ortodocșilor cu schismaticii care au avut loc în ultima vreme în Grecia și au scandalizat pe ortodocși, evident pentru că acestea s-au făcut în urma încuviințării unei «Conduceri»!!

Ne întrebăm dacă Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina ar emite un comunicat asemănător în cazul în care cei doi clerici ai săi ar fi slujit împreună cu schismaticii. Răspunsul este evident: Nu ar emite pentru că această acțiune ar fi în acord cu duhul aceleiași «Conduceri» pentru care au emis acum acest comunicat de condamnare!!

Mitropolitul în cauză, precum și alții care tac în tot acest timp față de foarte marea hulă care se săvârșește în fața ochilor noștri, este evident că au ei înșiși drept cap o altă «Conducere», și nu pe Iisus Hristos. Să nu se păcălească, totuși, considerând că această alegere a lor o va urma și poporul ortodox conștientizat, care are drept cap al său pe Iisus Hristos.

Este demn de remarcat că Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina abordează cele ce se întâmplă după regulile unui teren de sport. Au explicat comunicatul celor doi clerici drept atașament «față de Patriarhia Moscovei și condamnare a Patriarhiei Ecumenice». Nu văd răsturnarea ordinii bisericești din partea Fanarului, după cum ar fi datori, care cutremură buna stare a Bisericilor și provoacă o mare schismă.

Acțiunea celor doi clerici ai Mitropoliei de a merge în Ucraina să slujească împreună cu Mitropolitul canonic și să dea mesaje de pace în Hristos și de sprijin pentru frații ortodocși prigoniți a ridicat puțin din rușinea cu care ne împovărează Ierarhii greci care cooperează și care tac.

În sfârșit, ar trebui să se spună că Mitropolia de Idra, Spetsa și Eghina este ultima care pateu să vorbească despre «…amăgind pe Mitropolitul lor… ignorând Conducerea lor bisericească, trecând la „apăsarea pedalei” și depășind „cele deliberate canonic”…», dat fiind faptul că Mitropolitul Efrem de Idra, Spetsa și Eghina a fost cel care a amăgit poporul ortodox grec, ignorând Constituția Greciei și depășind dreptul «deliberat/consolidat canonic/constituțional» al copiilor grecei la dezvoltarea și cultivarea conștiinței lor religioase de către Ministrul Învățământului, preferând o oră neutră religios «a religiilor». Atunci Mitropolitul Efrem, obișnuit să se supună diferitor «Conduceri», s-a supus evident unei alte «Conduceri», guvernului ateu și neutru etnic al SIRIZA!!

Traducere după: Κατάνιξη.gr de la ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ.

Translate page >>
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x