Odată cu începerea Postului Mare, urăm tuturor cititorilor credincioși ai Bisericii noastre să aibă un Post cu folos și ziditor de suflet!

În aceste vremuri grele, de conflicte multe și felurite, pocăința care curăță zgura păcatelor este necesar să ne apropie de Dumnezeu pentru a putea avea și între noi pace. După cum scria Sf. Nicolae Velimirovici, „războiul împotriva lui Dumnezeu, pe față sau într-ascuns, duce inevitabil la război între oameni”. Dar și bunătatea și pocăința din suflet pot aduce ajutorul și ocrotirea Domnului. Dacă unii se înarmează și alții se sperie, ca și creștini ortodocși, noi nu trebuie să neglijăm armele duhovnicești, adică rugăciunea, postirea, pocăința, iertarea, credința dreaptă și dragostea de aproapele. Cultivarea lor nu este simplă, dar nu avem cum să fim străini de această artă. Culegem ceea ce semănăm, de aceea trebuie să avem grijă.

Îndrumări pentru postire nu vor mai fi redate încă o dată aici pentru că sunt aceleași ca și în ceilalți ani. Poate doar râvna să fie cu puteri înnoite și cu nădejde mai mare ca în vremurile de stabilitate și pace și cu gândul la Dumnezeu, după sfaturile Cuv. Paisie Aghioritul.

Iertare tuturor pentru nenumăratele greșeli și Dumnezeu să ne acopere pe toți cu har de pocăință, bărbăție în nevoință și viață senină!

Translate page >>
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x