Sfântul Sinod al Patriarhiei Ierusalimului a trecut astăzi la restabilirea proin(ante)-Patriarhului Irineu al Ierusalimului.

Conform unor informații, Sfântul Sinod, sub președinția Patriarhului Teofil, a ridicat caterisirea PF Irineu și l-a reașezat în Arhierie ca Patriarh anterior (proin) al Ierusalimului.

Decizia aceasta vine la puține ore după anunțul public exclusiv al Agenției de știri bisericești Romfea.gr, în care Patriarhul anterior Irineu vorbește într-o epistolă către Președintele Republicii (Elene) și către Primul Ministru despre situația lui.

Este demn de notat că imediat după anunțul public de pe Romfea.gr, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și a toată Grecia a primit cererea ex-Patriarhului Irineu ca să fie mutat în Centrul de Geriatrie din Dilesi.

În final, unele informații ale Romfea.gr menționează că Ministerul de Externe deja a luat legătura cu familia ex-Patriarhului, unde s-a dat o soluționare pe tema primirii pașaportului său. (Într-o primă fază, zilele trecute, Consulatul grecesc din Israel nu a primit scrisoarea Patriarhului Irineu pentru că era semnată în calitate de Patriarh, nu ca simplu mirean. Apoi o nepoată a sa a dus această scrisoare în Atena și a găsit amabilitate acolo. Se pare că are nevoie de ajutor, nefiind asigurat medical, iar pașaportul i-a fost reținut.)

Romfea.gr

Pe motiv de boală, Patriarhul Irineu a fost scos din chilia unde era izolat și i s-a permis accesul la tratament. Caterisirea lui a fost una controversată în anul 2005, după numai patru ani de păstorire, din 2001.

Translate page >>
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x